Huidkliniek Steijaert

Fruitzuurpeeling – Uw huid weer gezond en jong

Fruitzuurpeeling heeft een herstellend en stimulerend effect op de huid. Deze behandeling is ideaal om oneffenheden aan uw huid te laten verdwijnen. Ook is deze behandeling zeer effectief tegen rimpeltjes, acne of littekens. Een fruitzuurpeeling werkt stimulerend en gaat huidveroudering tegen, kortom: Een ideaal middel voor huidverbetering.

Fruitzuurpeeling – De actieve elementen

Het grootste actieve bestanddeel in een fruitzuurpeeling is uiteraard Fruitzuur of Glycolzuur. Het wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur of fruitzuur in haar puurste vorm heeft een peelende werking op de huid. Een klein stukje van de hoornlaag van de huid wordt verwijderd waardoor de huid direct wordt gestimuleerd nieuwe huidcellen aan te maken. Grove porien en huidverkleuringen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat zijn eigen vocht vast te houden. Dit resulteert in een verbeterde huidconditie en een mooi glad huidoppervlak.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden de bovenste cellen van de hoornlaag verwijderd om de celvernieuwing in de huid te stimuleren. Na de peeling kan de huid rood en branderig aanvoelen. Ook kunnen er korstjes onstaan. Het is belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon, d.m.v. een zonnebescherming. Meestal zijn er 5 tot 6 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

 

Heeft u vragen?