Huidkliniek Steijaert

Dicht maar niet gesloten..

Geplaatst op 3 april 2020

Velen van jullie kennen mijn gezicht wel als ‘behorend bij ’Huidkliniek Steijaert. Omdat ik geen behandelingen doe, sta ik wat verder weg van onze klanten dan mijn collega’s. Achter de schermen houd ik mij bezig met de bedrijfsvoering. Ik ben dus niet zo zichtbaar, maar in deze tijd toch echt heel belangrijk. Dus daarom deze keer een blog van mij.

Net als veel collega-ondernemers heeft deze crisis ons nu al hard getroffen. Je denkt misschien: nu al?  Na de tweede week van de verplichte sluiting? Inderdaad: nu al. Het aantal afspraken in onze agenda begon begin maart al terug te lopen. Meer dan de helft van onze klanten zegden hun afspraak af of verplaatsten die. Ze hadden daarvoor verschillenden redenen, waarschijnlijk speelde toch vooral de angst voor corona. Dat begrijpen wij heel goed, maar voor ons is deze crisis dus al een maand voelbaar: een sterk afnemende omzet in de eerste twee weken van maart en de totale sluiting waarvan wij nu de derde week ingaan. Ook al zijn we gesloten, onze vaste lasten gaan gewoon door, aan onze verplichtingen moeten we voldoen.

De paniek en onzekerheid was in het begin erg groot. Welke steunmaatregelen komen er? Waar kunnen wij aanspraak op maken? Het was schrikken van het bericht dat mijn moeder en ik geen tijdelijke uitkering kunnen aanvragen voor levensonderhoud omdat wij in Duitsland wonen, terwijl wij wel in Nederland belasting betalen. Hoe lang moeten we verplicht dicht? Hoeveel moeten we eventueel bij gaan lenen om ons bedrijf te redden? Hoe lang moeten we straks weer volledige omzet draaien om deze strop ongedaan te maken, als dat al haalbaar is? Hoe ziet het leven eruit op het moment dat we weer aan de slag kunnen, is alles weer normaal of belanden we in een tweede crisis? Veel vragen waar voorlopig geen antwoord op is.

Op dit moment schieten me de tranen in de ogen, geen idee waarom. Of zou het zijn dat ik me begin te realiseren dat het mooie bedrijf waar we met elkaar jarenlang voor geknokt hebben (denk aan de vorige crisis) in gevaar is? Het belangrijkste deel van mijn leven zou zomaar weg kunnen vallen door iets waar ik zelf geen invloed op heb. Voor ondernemers als wij is het hebben van een eigen bedrijf niet alleen maar een manier om geld te verdienen, het is je passie, je kindje, iets waar je dag en nacht mee bezig bent. Tegelijk besef ik dat dit virus voor iedereen een ramp is. Het is krachtiger en heftiger dan velen verwacht hadden. Het allerbelangrijkste is uiteraard dat mijn naasten, maar ook al onze klanten en hun naasten, eigenlijk dus iedereen, gezond zijn en blijven! Laten we hopen dat het virus zo min mogelijk slachtoffers maakt.

Vorige week hebben we met ons team besloten om er keihard tegenaan te gaan in deze periode van onzekerheid en niet te gaan zitten wachten op nieuwe of gewijzigde maatregelen van de overheid.  Ontzettend trots en blij word ik van ons team in de huidkliniek, maar ook van vrienden, kennissen en zelfs klanten die ons hun hulp aanbieden. Dit waarderen wij enorm. Gelukkig blijven veel klanten gewoon hun producten bij ons bestellen. Dank daarvoor. De uitspraak ‘’In tijden van crisis leer je mensen echt kennen’’, is zeker waar!

De komende tijd gaan we online informatie geven over wat te doen met de huid in de isolatietijd. We vertellen hoe te zorgen voor de gezondheid van de huid, maar ook voor gezondheid in het algemeen en voor het immuunsysteem, want deze staan natuurlijk in verbinding met elkaar.

Tot slot nog een oproep aan onze klanten: mail ons je vragen en ideeën!  Waar hebben jullie op dit moment behoefte aan? Hoe kunnen we jullie zo goed mogelijk van dienst zijn? Jullie reacties zijn heel welkom. Mail naar info@huidkliniek-paterswolde.nl

Namens ons hele team: Wij van Huidkliniek Steijaert hopen jullie heel snel weer te zien, want wij missen jullie, onze klanten, en ons werk. Maar de gezondheid staat natuurlijk voorop: zorg goed voor jezelf en voor elkaar…..

Huidkliniek Steijaert,

Mireille Steijaert

Heeft u vragen?